Leírás
Hisszük, hogy a nagy dolgok nem a megszokásból születnek. A kísérletezés, a nyitottság és a kreativitás a fejlődés kulcsa nem csak az életben, de a borkészítésben is. Bárka vörös házasításunk 2022-es évjáratában érezhető és kóstolható az az evolúció, amin keresztül
megyünk. Fajtaösszetétele még izgalmasabb, még szerethetőbb - hangsúlyosabbá vált a Kékfrankos aránya (több, mint 40%), megjelenik a Cabernet franc, Merlot és újdonságként a Syrah. BIO élesztővel, tartályban két hétig héjon erjesztve készült, majd közel egy éven át 225l-es zempléni és mecseki, közepes pörkölésű, használt hordókban érleltük mielőtt palackba került. Lendületes, jó ívású, gyümölcsös. Illatában piros bogyós erdei gyümölcsök aromái kelnek életre egy kis cseresznyével, csipetnyi szegfűszeggel. Kóstoláskor szintén a gyümölcsösség dominál, mégis megmarad vitálisnak, elegánsnak, éppen akkora testtel, ahogyan szeretjük. Minősítetten BIO tétel.
Paraméterek
Jelleg | száraz vörös |
Ételek | vörös húsokból készült ételek, vadhúsból készült ételek, étcsokoládéból készült desszertek |
Hőmérséklet | 14-16 |
Terület | Farkó-kő (Kékfrankos-Syrah-Cabernet Franc), Penke (Merlot) |
Fajta | Kékfrankos, Cabernet Franc, Merlot, Syrah |